29-10-2018 - Starten bij koud weer?


U merkt meestal pas dat uw batterij toe is aan vervanging wanneer het te laat is. Bijvoorbeeld, wanneer uw auto niet of moeilijk start, wanneer de autoradio niet meer werkt, of wanneer andere elektronische onderdelen in panne vallen. Extreme warmte in de zomer of vrieskou in de winter kunnen allebei voor startproblemen zorgen als uw batterij niet meer in orde is. Laat ze dus tijdig nakijken door een Checkstar specialist!
  • De autobatterij levert de noodzakelijke energie voor het starten en voor de ontsteking, ongeacht de buitentemperatuur.
  • Ze zorgt voor de permanente voeding van de verschillende elektronische componenten van de wagen zoals alarm, boordcomputer, stuurbekrachtiging, airco, …
  • De batterij vult de energie van de alternator aan: in de file bijvoorbeeld, draait de motor langzamer en levert daardoor minder energie aan de alternator. De autobatterij compenseert dit. 

De levensduur van een batterij varieert tussen gemiddeld 4 en 5 jaar en hangt af van het type en het merk van de batterij.  Denkt u eraan dit onderdeel van uw wagen te vervangen? Vraag dan een batterijdiagnose aan uw Checkstar-garagist. Zo vermijdt u onaangename verrassingen. 


Checkstar Netwerk
Garages

Dealers